Geslaagde plantenruilbeurs in Dorpstuin Rheden

21 mei , 15:22 Nieuws
plantenruilbeurs dorpstuin rheden rietta veldhuis
RHEDEN - De eerste plantenruilbeurs in de Dorpstuin in Rheden, op vrijdag 17 mei, was een groot succes. Er kwamen ervaren plantenruilers met een teiltje om planten in mee te nemen, en mensen die voor het eerst een tuin hebben en nog geen idee welke planten ze erin willen.
Veel ruilers waren voor het eerst in de wat verstopt liggende openbare binnentuin aan de Zwarteweg. Ze ontdekten daar een oase van lila deinende beemdkroon rond een aantrekkelijk grasveld en bloeiende borders. De volgende dag werden de planten die over waren gratis weggegeven. Via een oproepje op de Weggeefhoek hadden ze in een mum van tijd een nieuwe bestemming gevonden.
weggeefplanten
Het tuinteam van de Dorpstuin is erg enthousiast over het initiatief van Eva Oostwegel van WiekentRheden. "Volgend jaar weer", aldus penningmeester en tuinvrijwilliger Greetje Wallet.En 7 september 2024organiseren we ‘thee op de tuin’. Dit weekend werd daarvoor al vlierbloesem geplukt. Die wordt verwerkt tot thee en vlierbloesemlimonade.
De Dorpstuin kan nog extra groene vingers gebruiken. Vaste werkochtend is zaterdag, van 9.30 -11.30 uur. Je bent welkom in de Dorpstuin, Zwarteweg 6 (naast de snackbar). www.dorpstuin-rheden.nl
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.