Spetterend Jeugdfestival voor Blaasorkesten in Spankeren: Muzikaal Talent in de Schijnwerpers

24 jun , 14:07 Nieuws
spetterend jeugdfestival voor blaasorkesten in spankeren 2024 1
SPANKEREN – Zaterdag 22 juni stond het Kerkplantsoen in Spankeren in het teken van muzikaal talent tijdens het jaarlijkse Jeugdfestival voor blaasorkesten. Gastheer was de 110-jarige Muziekvereniging Wilhelmina, die het evenement organiseerde in hun sfeervolle muziektent.
Dit jaar kwamen negen muziekverenigingen uit heel Gelderland samen voor een dag vol muziek en competitie. Het thema, "Met je band in de feesttent" , inspireerde de jonge muzikanten om hun beste beentje voor te zetten. De orkesten traden op voor een deskundig panel dat bestond uit dirigent Henk Lubberdink en componist Wilco Moerman. Moerman, die speciaal voor het festival de compositie **‘A Sunny Summer Day’** had geschreven, gaf samen met Lubberdink waardevolle feedback aan de orkesten na hun optredens.

Onder de deelnemers bevonden zich:

  • Leerlingenorkest Rhedens Fanfare Corps
  • C-Orkest – Fanfareorkest Psalm 150 Dinxperlo
  • Tutti – Harmonie Crescendo ’s Heerenberg
  • (New) Orphies – Muziekvereniging Orpheus Bathmen
  • Leerlingenorkest Eendracht Eerbeek
  • Jeugdorkest Excelsior Barlo Aalten
  • Opleidingsorkest Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren
  • Leerorkest Dierens Harmonie Orkest / Excelsior Warnsveld
  • CMV Concordia Oldebroek
Tijdens het festival werden ook drie muziekdiploma’s uitgereikt. Aline van het leerlingenorkest Rhedens Fanfare Corps behaalde met succes haar praktijkexamen niveau B op trompet, wat een extra feestelijk tintje aan de dag gaf.
Het evenement werd feestelijk geopend om 10.15 uur door wethouder Paul Hofman van de gemeente Rheden. Gastheer en presentator Joop Boerstoel, een gerenommeerde dirigent en medewerker van Musidesk, leidde de dag in goede banen. Het laatste optreden, verzorgd door jeugdorkest CMV Concordia Oldebroek, sloot de dag af om 16.15 uur.
Het prachtige zomerse weer droeg bij aan de grote opkomst van bezoekers, die genoten van gratis toegang en een aanbod van diverse versnaperingen, zoals hapjes, drankjes en ijsjes van de aanwezige kraampjes.
Voor meer informatie over het Jeugdfestival en andere muzikale evenementen, bezoek [musidesk.nl](http://www.musidesk.nl).
Klik op de bovenste foto voor meer foto's.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.