Afscheid na 14 jaar organiseren Lammetjesdag en schaapscheerdersfeest

22 jun 2015, 15:06 Nieuws
met fiets jorina de leeuw
RHEDEN - Zaterdag 20 juni was in Rheden het 48ste Schaapscheerdersfeest. Het werd georganiseerd door de Stichting BreBo, in samenwerking met Stichting de Rhedense Schaapskudde.
Voor Jorina de Leeuw uit Rheden haar laatste activiteit voor Stichting De Rhedense Schaapskudde. Jorina was 14 jaar bestuurslid van de Stichting en heeft even zo vaak de Lammetjesdag in maart en het Schaapsscheerdersfeest in juni georganiseerd.
Altijd alles perfect geregeld. Het enig waar ze geen invloed op had was het weer; maar zelfs dát werkte meestal mee. Niks aan het toeval overlatend heeft zij honderdduizenden mensen plezier laten beleven aan wat de Rhedense Schaapskudde te bieden heeft.
Altijd bescheiden in haar optreden, altijd een aanspreekpunt voor de vrijwilligers, altijd bezig om het mensen naar hun zin te maken. Haar tot in de puntjes verzorgde draaiboeken heeft ze overgedragen aan Reinier Broeks (bestuurslid). Hij heeft toegezegd zijn uiterste best te doen om er voor de bezoekers net zo feest van te maken zoals Jorina de Leeuw dat steeds deed.
Het bestuur van Stichting de Rhedense Schaapskudde, alle vrijwilligers en de talloze bezoekers zijn Jorina heel veel dank verschuldigd voor haar tomeloze inzet.
Op de foto: Met fiets Jorina de Leeuw. Op de bok: rechts de koetsier Bert Harmsen, links wethouder/locoburgemeester Nicole Olland. Op de kar: Harald van den Akker, voorzitter Stichting de Rhedense Schaapskudde.
Lees ook: