450 jaar Rheden: Fotospeurtocht, Dorpsomroeper en muziek in het centrum van Velp

Foto: kirill_makes_pics

VELP – Velp viert feest in het kader van 450 Jaar Rheden! Met op 10 september van 11:00 – 18:00 HET dorpsfeest van Velp bij de Oude Jan en Kasteel Biljoen.

Van 4 t/m 10 september 2023 zijn er in de etalages in het centrum van Velp prachtige historische foto’s, uit het digitale archief van Marc Pluim, te bezichtigen. Om alle foto’s te vinden is er een speurtocht voor jong & oud te bewandelen. De route van de speurtocht & bijbehorende vragenlijst kunnen worden opgehaald en ingeleverd bij Fotohuis Velp (Hoofdstraat 164).

Op de dag voorafgaande aan het dorpsfeest bij de Oude Jan en Biljoen zijn er op zaterdag 9 september diverse activiteiten in het winkelgebied.

  • 11:00 – 16:00 uur speelt de band Liliane & Friends op De Overtuin.
  • 12:00 uur staat een Dorpsomroeper voor de kerk in de Emmastraat om op ludieke wijzen een aankondiging te verspreiden over het Dorpsfeest van 10 september.
  • 12:15 tot 15:00 uur leggen de Dorpsomroeper met twee herauten te paard en Porthos (een van de 3 musketiers) een route af om de kinderen uit te nodigen voor de speurtocht en het winkelend publiek enthousiast te maken voor het Dorpsfeest. Route: Kerkplein, hoek Emmastraat/Hoofdstraat, Overtuin, hoek Parkstraat/Hoofdstraat, hoek Rozendaalselaan/Hoofdstraat, Rozendaalselaan, hoek Oranjestraat/Hoofdstraat, en vice versa.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen