Lammetjesdag Rhedense Schaapskudde dit jaar op 29 maart

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Eenmaal per jaar wordt op de zondag waarop de zomertijd ingaat (dit jaar 29 maart 2020) op de schaapskooi de inmiddels traditionele Lammetjesdag georganiseerd. Er is van alles te doen in en bij de schaapskooi. Het is een gezellige drukte.

Doel van de dag is het laten zien van de nieuwe lammetjes aan de bevolking van Rheden en omgeving. Daarnaast het inzamelen van geld voor de instandhouding van de bijzondere schaapskudde. Bezoekers zijn welkom tussen 10:00 en 16:00 uur. De toegang is gratis.

Voor kinderen is er van alles te doen. Schaapjes kleuren en tekenen, een mini-zweefmolen, schminken, spelen met wol, broodjes bakken, heksenbezems maken en veel meer. En natuurlijk het belangrijkste: het aaien van een lammetje. Om de lammetjes niet te overbelasten, kan dat alleen op vertoning van het op lammetjesdag verkregen geboortekaartje van een geadopteerd lammetje. De adoptie van een lammetje is trouwens een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de schaapskudde.

Gedurende de dag zijn er een aantal demonstraties schapen drijven en kunt u met de huifkar een ‘rondje Posbank’ maken. Bezoek de kramen met leuke standhouders met veelal streekproducten, allerlei schapenspullen en vergeet vooral de inwendige mens niet op het culinaire pleintje, nieuw dit jaar is het wolplein. Aan alles is gedacht om er een feestelijke dag van te maken.

Voor een kleine bijdrage wordt u vanaf de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten naar de kooi gereden. Maar wandelen is zeker ook de moeite waard.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden