Fractievoorzitters 8 Rhedense politieke partijen aan het woord!

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Nog niet zo lang geleden heeft rheden.nieuws.nl het College van B&W van de gemeente gevraagd zich aan haar lezers voor te stellen. Nu zijn de fractievoorzitters van de 8 actieve partijen van de gemeente aan de beurt.

We hebben aan alle fractievoorzitters gevraagd zich uit te laten over hun plannen voor het komende jaar. Niet alleen geven wij u een kijkje in de plannen maar geven u ook een persoonlijk kijkje in het leven van de fractievoorzitters van de verschillende partijen.

We doen dit door hen allen een 7-tal gelijke vragen te stellen en hun antwoorden te publiceren. We starten met Yola Hopmans, fractievoorzitter van de VVD op vrijdag 21 december, de andere fractievoorzitters volgen vervolgens in willekeurige volgorde.

Fractievoorzitters:

 • Yola Hopmans (VVD)
 • Bert de Lange (CDA)
 • Erik Roumen (D66)
 • Magda Rook (Groep Pieper Rook Burgerbelangen)
 • Hendri Witteveen (ChristenUnie)
 • Marleen Noorland (PVDA)
 • Jorine Dirks (SP)
 • Tim Endeveld (GroenLinks)

Het gaat om de volgende vragen/punten:

 1. Kort verhaaltje over uzelf met naam, leeftijd, politieke voorkeur, aantal jaren actief, gezinssituatie, woonplaats, hobby’s.
 2. Waarom heeft u gekozen voor een functie in de Rhedense politiek en wat wilt u daarmee bereiken?
 3. Geef 2 goede eigenschappen en één minder goede eigenschap van uzelf.
 4. Heeft u naast het fractievoorzitterschap nog een andere baan in het bedrijfsleven en zo ja welke en hoe combineert u deze met elkaar?
 5. Hoe denkt u dat de inwoners van gemeente Rheden meer betrokken kunnen worden bij de politiek en wat is uw aandeel daarin?
 6. Wat zijn uw verwachtingen voor de komende jaren en hoe ziet u zichzelf en uw partij daarin passen?
 7. Stukje eigen inbreng over bijvoorbeeld een interesse, hobby, een probleem dat u extra aandacht wil geven, een prachtig initiatief, etc, etc. 

Meer weten over de leden van het college van Burgemeester en Wethouders?

Een persoonlijke ontmoeting is ook mogelijk. Raadvergaderingen zijn altijd openbaar. Ook kunt u zich zelf aanmelden, via de website van de gemeenteraad, om gast van de raad te worden. U krijgt dan een uitnodiging en een kijkje achter de schermen van de raad.

Programma
De gasten worden voorafgaand aan de raadsvergadering door de burgemeester en enkele raadsleden ontvangen. Na een kop koffie met iets lekkers vertellen raadsleden over hun werk en het verloop van een vergadering. Uiteraard mogen de gasten zelf ook vragen stellen. Vervolgens mogen de gasten vanaf gereserveerde plaatsen op de publieke tribune de vergadering volgen. Na afloop is er de mogelijkheid om nog even na te praten.

 

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden