Politiek gemeente Rheden weer op de hoogte plannen Vivare

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP/DIEREN – Afgelopen donderdag 8 juni was er een bijeenkomst bij de HVR (Huurdersvereniging Rheden) in Velp, hier werd de politiek opnieuw op de hoogte gebracht van de plannen die Woningbouwvereniging Vivare heeft om weer diverse woningen te verkopen aan een hedge fund van Multimiljardair George Soros.

In 2015 zijn er al eerder protesten geweest tegen de plannen van Vivare deze woningen en anderen te verkopen aan George Soros, Ondanks alle protesten die toen plaats vonden zijn er toch diverse woningen in Rheden verkocht en een groot aantal van de bejaardenwoningen van Nieuw Schoonoord.

Beslist van achter het bureau

De plannen waren toen ook om diverse woningen in Dieren en ook aan de Doctor van Voorthuijsenstraat te Velp, te verkopen echter heeft Vivare dit niet doorgezet. De plannen komen nu weer terug en bewoners, huurders- en belangenverenigingen komen wederom in opstand tegen de verkoop. Vivare is er van overtuigd dat er de komende jaren minder vraag is naar 2-kamerwoningen, dit is uit een marktonderzoek van Vivare gekomen. Tot 2030 zou er minder van dit soort woningen nodig zijn en deze niet meer voldoen aan de huidige woonwensen, dus in de verkoop kunnen.

Het water staat hen aan de lippen

Het bezwaar dat de HVR (Huurdersvereniging Rheden) bij de Autoriteit Wonen had ingediend is afgewezen en er is nu 6 weken de tijd om daartegen weer bezwaar in te dienen. Dit was de reden van de bewoners, huurders- en belangenverenigingen, om de politiek van gemeente Rheden weer in te schakelen, zodat dit ook weer in de landelijke politieke aandacht krijgt.

Slechte service

Nu, anderhalf jaar na de verkoop van de eerder genoemde woningen van Nieuw Schoonoord blijkt, dat er in tegenstelling tot eerder gedane beloftes,er wel degelijk zaken negatief zijn veranderd. Onderhoud wordt er niet meer aan de verkochte woningen gedaan, bij problemen zoals lekkage, kapotte liften en andere klachten, kan het weken duren voordat deze worden verholpen.

Bijstand en RIBW

Bovendien wordt er op geen enkele manier rekening gehouden met de persoonlijke situatie waarin de bewoners zich bevinden, voor al in de Doctor van Voorthuijsenstraat wonen in de te verkopen woningen meerdere mensen met een beperking en huurders die in de bijstand zitten. Daardoor ook bewoners die afhankelijk zijn van het RIBW Arnhem & Veluwe Vallei. Dit biedt specialistische begeleiding bij wonen, werken en leven aan volwassenen en jongeren vanaf 11 jaar met een psychiatrische aandoening of ernstige psychosociale problemen. Deze bewoners vrezen dat zij dezelfde problemen krijgen en willen gewoon onder Vivare blijven huren.

Afkeuring verkoop

Bewoners, huurders- en belangenverenigingen, zijn van mening dat wanneer de Autoriteit Wonen naar de locaties komt kijken dat zij hun goedkeuring voor de verkoop zullen herzien. HVR en de bewoners willen graag aantonen en bewijzen dat de woningen wel degelijk noodzakelijk zijn en beslist niet in handen moet komen van een commerciële partij. Zij roepen de politiek dan ook op om actie te ondernemen en zij zullen allen in protest gaan tegen de plannen, ondanks dat er een eerder bezwaar afgewezen is.

Lees ook de eerdere berichten over dit onderwerp:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen