Dorpsfeest Velp in de schaduw onder hele oude bomen

Foto: Stichting Velp voor Oranje

VELP – Waar kun je komende zondag 10 september vanaf 12 uur beter zijn dan op het Dorpsfeest in Velp? De festiviteiten vinden plaats op/bij het eeuwenoude landgoed Biljoen in de schaduwrijke omgeving en onder de hele oude bomen van de van Spaenallee.

De start van het programma is om 11.00 uur bij het 12e eeuwse kerkje de Oude Jan. Ook daar kunnen bezoekers genieten van de schaduw onder hele oude beuken.

De organisatie heeft gezorgd voor twee watertappunten, zodat iedereen de zelf meegenomen flesjes en bidons gratis kan vullen met verkoelend water. Op het feestterrein staat een grote wit-groene feesttent en er worden extra parasols geplaatst. Voor de pony’s en boerderijdieren zijn schaduwplekken en worden de tonnen met water voortdurend ververst. Ook aan de paarden die deelnemen aan het Ringsteken (vanaf 14.30 uur) wordt extra zorg besteed.

‘Dat we ons Dorpsfeest onder hoogzomerse omstandigheden zouden vieren, dat had niemand 8 maanden geleden verwacht’, vertelt Peter van Doorne. Als voorzitter van de Technische Commissie had hij rekening gehouden met wind, storm en regen, in september. ‘Maar we zijn de weergoden dankbaar voor deze medewerking. Het wordt een prachtig, gezellig en zomers feestje.’

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen